Des de la Xarxa Socialista Unificada de Catalunya volem manifestar la nostra solidaritat amb els sis treballadors de Telefònica que han iniciat una vaga de fam per exigir el reingrés del company  Marcos Andrés Armenteros, un treballador amb més de 24 anys d’antiguitat a l’empresa i que ha estat acomiadat per la multinacional després d’una baixa mèdica justificada.

Denunciem que, amb aquest acomiadament, una multinacional que ha obtingut 748 milions de benefici en el que portem d’any pretén atemorir la plantilla per tal de debilitar la resposta dels treballadors i treballadores davant de futurs acomiadaments. Aquest fet esdevé especialment greu si tenim en compte que el company Marcos es va presentar a les candidatures de COBAS a les eleccions sindicals i que el seu acomiadament va ser declarat nul i improcedent pel jutjat social i el TSJC respectivament.

Aquest tipus de pràctiques empresarials són la conseqüència directa de la reforma laboral aprovada per l’anterior govern del PSOE l’any 2010, que situa al conjunt de la classe treballadora en una situació d’indefensió jurídica i captius de la voluntat  d’allò que decideixi la direcció de l’empresa.

Des d’aquestes línies volem fer arribar una abraçada fraterna i desitjar molta força als companys vaguistes, i fem una crida al conjunt d’organitzacions sindicals, socials i polítiques de l’esquerra, així com a totes les persones solidàries a donar suport a aquesta lluita i a fer-ne difusió.

Prou repressió  sindical!

Per la readmissió  del company Marcos!