per Comisió d'Enllaç: Socialisme 21 - Xarxa Socialista Unificada de Catalunya 

La convocatòria de la Vaga Generalera indefugible davant la contumaç, cruel i inútil política econòmica i social del govern del PP. Després de les protestes, mobilitzacions i vagues sectorials i locals en les quals han participat multitud de ciutadans, s'imposava ja una vaga general per rebutjar en definitiva a aquest govern defraudador i il legítim.

Ens ha enganyat a tots i prossegueix aplicant amb menyspreu ajustos, retallades, supressió de drets i desmantellament dels serveis socials. Aplicant les instruccions de la "Troica", ha precipitat a l'economia en l'abisme i ha creat un una situació  d'emergència social. L'atur colpeja ja prop de 6 milions de persones. Els desnonaments provoquen dolor, angoixa i empenyen al suïcidi. La pobresa s'estén arreu i la misèria absoluta afecta àmplies capes de la població. La inseguretat s'ha apoderat de tota la societat i les desigualtats arriben rangs ignominiosos després d'una gegantina operació de despossessió de la majoria en benefici d'una minoria. Les raons, per tant, per a la rebel lió ciutadana, per participar en la vaga general, són aclaparadores.

Convocada ja, el més immediat objectiu ha de ser aconseguir una resposta contundent i general de tots els ciutadans. Llançar el crit unànime ¡Que se'n vagin! i expressar units que no estem disposats a continuar suportant tants excessos i injustícies. Que el poble sobirà vol exercir els seus drets, no accepta imposicions dels poders econòmics, ni instruccions de la "Troica", ni traïcions del govern, sotmetent-se a les condicions humiliants dels rescats i hipotecant la nostra societat a un futur de misèria i desesperança.

Cal també dotar la mobilització  d'objectius clars. El rebuig ferm a la configuració i retallades, que cobren una insòlita intensitat en el pressupost per a 2013. Que cal posar fi a la degradació dels drets socials i que les privatitzacions han de detenir-se. Que les dificultats financeres del sector públic exigeixen una reforma fiscal progressiva, i un combat conseqüent contra el frau i els paradisos fiscals. Que és imprescindible declarar una moratòria sobre les càrregues del deute públic. Que no volem ser rescatats, és a dir segrestats. Que ha de trencar el compromís del "Pacte d'estabilitat" que ens enfonsa irremeiablement com a Grècia i Portugal. Que la sobirania perduda en tants terrenys s'ha de recuperar per afrontar la crisi econòmica.

D'altra banda cal recordar els comptes pendents. Entre elles la ignominiosa reforma laboral que va destruir drets històrics dels treballadors i canvi el règim de les relacions laborals existent, debilitant als sindicats per millor explotar la classe obrera. Així com el decret llei de juliol passat, més de 80 pàgines d'infàmies al BOE, que tants perjudicis està causant als drets socials i la prestació dels serveis públics.

El 14 novembre hi ha que convertir-lo en un dia històric, que constitueixi una fita en la lluita del nostre poble, fraternal i solidàriament unit als pobles que han triat també aquesta data per mobilitzar-se. Però no pot ser el final de res. Tot el contrari, el conflicte social i polític que la crisi econòmica ha promogut només es resoldrà favorablement per l'esquerra si aconseguim i reforcem la unitat, promovem lluites contínues i articulades, aixequem reivindicacions justes i assolibles, ens fixem objectius correctes i transformadors i vam crear la consciència que davant d'aquest capitalisme decrèpit hi ha l'alternativa del socialisme.