El Plenari del Consell Municipal assumeix el compromís de col·laborar amb la llei impulsada al Parlament de Catalunya després d’una ILP que va recollir més de 120.000 signatures

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat aquest dijous una Declaració Institucional per mostrar el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la llei de la Renda Garantida de Ciutadania. El consistori assumeix així el compromís de col·laborar amb el desplegament d’una normativa que desenvolupa l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin assegurats els mínims d’una vida digna.

La Declaració Institucional demana específicament que s’implementi la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i, en conseqüència, la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Igualment, demana que s’actualitzi en el termini més breu possible aquest IRSC, que està congelat des del 2010.

La Llei de la Renda Garantida de Ciutadania es va iniciar l’any 2013 amb una Iniciativa Legislativa Popular que va recollir un total de 121.191 signatures. Després de superar dues convocatòries electorals va culminar recentment amb la redacció del projecte de llei i un acord subscrit pels representats de la Comissió Promotora i el Govern de la Generalitat. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i representants dels diferents grups municipals han rebut als representants d’aquesta Comissió Promotora després del Plenari del Consell Municipal.

Font: http://www.semprealesquerra.cat/lajuntament-de-barcelona-aprova-una-declaracio-institucional-en-favor-de-la-renda-garantida-de-ciutadania/