El 100% dels taxistes de Barcelona secunden la vaga d’aquest dijous contra les plataformes com Uber o Cabify, segons ha indicat el sindicat Elite. L’aturada ha començat a les sis del matí i està previst que s’allargui fins a la mateixa hora del divendres. Els sindicats de taxistes Elite, ATC, Anget, TLU i Paktaxi han cridat el sector a fer una vaga de 24 hores per reclamar la limitació de llicències VTC: una per cada trenta taxis i frenar així el que consideren competència deslleial d’Uber o Cabify.

Els sindicats també han acordat que faran serveis socials gratuïts, és a dir, que tots els hospitals “estaran dotats de taxis per desplaçar les persones que més ho necessiten d’una forma totalment gratuïta”. Està previst que les terminals de l’aeroport i estacions de tren i bus també tindran cobertura d’aquest tipus.

A banda, els taxistes han anunciat una manifestació que anirà de Plaça Universitat a Plaça Sant Jaume, on esperen ser rebuts per representants de la Generalitat. A la tarda faran una marxa en carretera.