A les entitats catalanes us comuniquem que el 3 d’abril de 2017 va ser declarat dia de lluita global per l’abolició dels paradisos fiscals (el mateix dia, fa un any, es publicaven els papers de Panamà). Moltes entitats de diferents països s’estan movilitzan per realitzar accions del 1 al 7 d'abril. Moltes de vosaltres ja heu signat el manifest de mobilització a Catalunya, altres encara no. Aquí ho podeu fer, a la pàgina web de la Plataforma de Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària de Catalunya:

http://manifest.fiscalitatjusta.cat/

No obstant, us demanen a tots un altre pas per tal d’aconseguir un ampli ressò

a Catalunya i que us adheriu a la convocatòria pel dia 3 com a entitat i que feu difusió entre els vostres associats i simpatitzants.

Convocatòria de concentració a Barcelona:

Dia 3 d’abril, dia d’Acció Global Contra els Paradisos Fiscals.

Pl. Sant Jaume a les 19 h

Els motius que ens impliquen a tots i totes:

-       La lluita contra la corrupció

-       La lluita contra la austeritat i el qüestionament de l’Estat de dret.

Per què? la corrupció política i institucional utilitza freqüentment els paradisos fiscals per ocultar els seus delictes; les grans empreses i fortunes per eludir impostos; i el crim organitzat per netejar els seus beneficis. Lluitar per l’abolició dels paradisos fiscals es cabdal per aconseguir un Món mes just i igualitari.

Finalment, aprofitem per informar que la ciutat de Barcelona és una de les que s’han declarat Zona Lliure de Paradisos fiscals. En total, fins ara 23 municipis en Catalunya ho han fet.