El caos que viu l'aeroport del Prat a causa de la vaga dels treballadors dels controls de seguretat, lluny de solucionar-se, podria anar a més la setmana que vinent.  Els treballadors de l'empresa Ilunion Seguretat, encarregada de la vigilància de l'aeroport i del control de personal i de les maletes facturades, plantegen una segona vaga si no aconsegueixen un acord amb la seva empresa en els pròxims dies.

Segons ha avançat aquest dilluns la Cadena Ser la vaga ja està registrada, amb data de 16 d'agost i, a diferència de la que estan duent a terme els treballadors d'Eulen, aquesta consistiria en una aturada total i indefinida.   La protesta a més tindria origen en reivindicacions similars, ja que els treballadors reclamen pujades de sou de 350 euros i més personal en temporada alta, exactament com els d'Eulen.

Ilunion Seguretat és l'empresa encarregada de la seguretat en els equipatges, les bodegues dels avions i el personal de vol, a més de les patrulles a l'interior de l'aeroport.   Com en el cas d'Eulen, Ilunion també està contractada per AENA per a aquestes tasques.

Després del fracàs de les últimes reunions amb l'empresa, el sindicat majoritari al sector de la seguretat privada, FTSP-USOC, va registrar divendres passat la convocatòria de vaga, segons la Ser. El sindicat assegura que la vaga es farà efectiva si no hi ha acord en la reunió convocada per aquest dilluns.

Mentre la possibilitat d'una segona vaga plana sobre el Prat, les parts del conflicte laboral d'Eulen intenten tancar un acord per tercer dia consecutiu, després que   aquest diumenge comitè i empresa s'apropessin posicions respecte a l'augment de plantilla, però no sobre les condicions salarials.   Si no se soluciona el primer conflicte i si acaba esclatant el segon, la coincidència de dues vagues, amb afectacions a la seguretat aèria podria comportar afectacions fins ara imprevistes en el trànsit aeri barceloní. 

Font: http://www.eldiario.es/